Golfplaat OnlineOnline damwandprofielplaten bestellenMontageOnline montage trainingenOnline Potdekselprofielen bestellenOnline Schroeven bestellenOnline zetwerk bestellen

Golfplaat Online

Stalen Golfplaten? We hebben er niet alleen verstand van, we verkopen ze ook!
Bel: 06 10 900 195 (7 dagen 15:00 uur t/m 22:00 uur)

 

Golfplaten (Home)

Kleuren/coatings

Hulpstukken

Levertijden

Klantervaringen

Lifestyle Experience

Eigen Huis & Tuin

Montagehandboek

VTwonen

Golfplaten knippen

Contact

GolfplaatOnline
Noordereind 3 a
4012 BT Kerk-Avezaath
Tel 06 10 900 195

Hoe monteer jij je golfplaten?

Professionele montage gaat soms helemaal niet zo professioneel...

 

     

Op 27 juli 2015 kwam ik op een werk waar golfplaten werden gemonteerd op een gevel van gasbeton. De omega profielen waarop de golfplaten waren geschroefd, waren in de gasbeton bevestigd met een veel te klein plugje.
Als een gevel van golfplaten gemonteerd moet worden op een instabiele ondergrond moeten er andere maatregelen worden getroffen. Zelfs de professional maakt nog wel eens een inschattingsfout.

Je moet er toch niet aan denken dat je 's ochtends zo aankomt op je nog niet afgemaakte klus!

Zo'n met plastic plugjes in gasbeton gemonteerde gevel hield het niet met windkracht 10, terwijl dit wel zou moeten...

Wij leggen het je uit!

Als je op gasbeton wilt monteren, bestaan er speciale schroeven die je in één keer in de wand draait en welke zich dan meteen goed verankeren. Toch was zoiets in dit geval nog niet voldoende geweest omdat de gasbeton elementen gewoon nat waren.
In dit geval was het dus beter geweest om een draadeind helemaal door het element te draaien en om er vervolgens aan beide zijden een borgmoer op te draaien. Je kan maar zeker zijn van je zaak!

Gevels of schuttingen van golfplaat

Bij het kiezen voor een horizontale- of een verticale montage van golfplaten, is het belangrijk om te weten waarvoor het is.

Wil je bijvoorbeeld een schuur voorzien van golfplaten en is er geen achtergrond gepland, dan kies je wellicht voor een verticale montage. Dit is omdat als de golf loopt in verticale richting, deze ook automatisch afwatert.
Dit is de meest gemakkelijke manier van monteren, omdat als de plaat eenmaal overeind staat, deze neergezet kan worden op de lekdorpel óf na montage van minimaal drie schroeven losgelaten kan worden.

De plaat watert zelf af en er hoeft geen verdere waterdichte achtergrond te zijn. Wel zijn er horizontale regels van hout of staal nodig om de golfplaat op te monteren.

Maak je nu bijvoorbeeld een schutting, dan is het erg simpel om een paar palen in de grond te slaan, met behulp van een soort grond pen, waarin de paal is gemonteerd, waarna het eenvoudig is om de golfplaten er horizontaal op te monteren.
Deze manier van monteren is zonder hulpmiddelen veel zwaarder, omdat de plaat moet worden vastgehouden gedurende de montage door minimaal twee personen.

Verder watert de plaat niet zelfstandig af, maar heeft een waterdichte achtergrond nodig óf de openingen van de golf (cannelures) moeten worden afgedicht. Dit is bij een schutting natuurlijk niet nodig.

Controversieel monteren

Als je toch horizontaal wilt monteren terwijl de gevel waterdicht moet zijn en blijven, dan zijn er verschillende wijzen waarop je dat kunt doen.

Een bestaande gevel overdekken is misschien wel het meest eenvoudig. Als de bestaande gevel al was voorzien van een verticale damwand, een verticale golfplaat, of een sandwichpaneel, waarbij er geen verdere uitsteeksels bestaan als een lekdorpel of iets dergelijks én deze gevel compleet vlak en recht is, dan kan je direct over deze gevel heen met de nieuwe golfplaat zonder verdere voorzieningen te treffen.
Is er wel sprake van uitsteeksels of is de achtergrond van beton of hout, dan kan er van zetwerk een omega profiel worden gemaakt welke vóór het monteren van de golfplaat wordt aangebracht op de gevel dit kan door middel daarvoor geschikte schroeven eventueel met een plug.
We gaan er in dit geval vanuit, dat de bestaande gevel al waterdicht is.

Wanneer we en golfplaat horizontaal aanbrengen op houten regels, is het belangrijk dat we de achtergrond waterdicht maken, óf dat we de cannelures van de golven afdichten met een schuimprofiel. Dit laatste garandeert echter geen 100% waterdichtheid, tenzij de schuimprofielen goed en aandachtig gemonteerd zijn.
Hoe dan ook, bij horizontale montage is een waterdichte achtergrond gewenst en moet je met meerdere personen zijn om te kunnen monteren. De plaat moet tijdens de montage worden vastgehouden.

Als je een schutting verticaal wilt monteren, zul je tussen de schuttingpalen ook regels aan moeten brengen om de golfplaten op monteren. Deze regels kunnen van hout zijn, maar ook van staal. In hout schroeven gaat sneller en gemakkelijker, maar staal is wellicht duurzamer. Kies je voor staal, dan is het belangrijk dat je voor een buitenkwaliteit kiest. Geen sendzimir verzinkt dus, maar magnelis of aluzinc

 

In je eentje monteren

Ik monteer golfplaten vaak in mijn eentje. Gewoon omdat ik dat zie als een uitdaging. Eerder huurde ik dan een snel montage kraan bij Monta-rent, maar als het werk daarvoor niet groot genoeg is, kan dat dus ook met een montage lier, gemonteerd op een speciaal hiervoor ontwikkelde hijsbok.
Als je het leuk vind om te zien hoe ik monteer met een hijskraan van Monta-rent dan kun je het volgende filmpje bekijken.

Meer informatie of hulp bij het monteren

Wil je meer informatie over de montage, dan geven wij bij aankoop van een order golfplaten, telefonisch gratis advies en begeleiding.

Heb je liever hulp bij het monteren of besteed je de gehele klus liever in een keer uit, neem dan even contact met ons op. Wij hebben veel ervaring met monteren en kunnen dat tegen een verrassend lage vergoeding voor je doen.
We maken dan samen een plan en een schets en een duidelijke offerte, voor de gehele klus.

Aarzel niet met je vragen, maar bel!!! 06 10 900 195 (dagelijks tot 22:00)


 

 

 

     
Gratis Montage Training
test
Volg onze gratis montage training

© 2024 | contact | algemene voorwaarden | sitemap | By Daniel González - Daan Wesolutions | Vind ons op Google+